EN PODCAST OM SANGSKRIVNING

Du er hermed inviteret indenfor i mit sangskriverværksted. Podcast for podcast, sang for sang fortæller jeg om arbejdet med både tekst og musik, fra første skitse til den færdige indspilning af sangene på mit seneste album ”Du går ind ad en dør”

VÆRINGS VÆRKSTED er både en podcast for sangskrivere, der synes det er inspirerende at høre hvordan andre arbejder OG en podcast for musikelskere, der gerne vil ind under huden på mig og mine sange.
Jeg er inspireret af den amerikanske podcast “Song Exploder”, men jeg er nok lidt mere optaget af det arbejde, der ligger før man tropper op i studiet, altså det at skrive og arrangere tekst og musik.

Du kan lytte eller downloade her nedenfor
Eller du kan finde VÆRINGS VÆRKSTED i iTunes/apple podcasts, på Spotify, Podimo, Tune-in eller hvor du ellers henter dine podcasts. Du kan også “subcribe” her direkte via Rss feed.

De inspirationer/sange jeg henviser til i episoderne finder du på Spotify playlisten “Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK, eller gå til den nye Spotify playliste hvor jeg har lagt alle episoder med de inspirationer jeg nævner lige efter hvert afsnit. LINK

Din yndlingssang kommer!
Jeg lagde de første episoder ud i maj 2019. Her i januar 2020 er jeg oppe på 9 episoder. De sidste 2 vedr. “Du går ind ad en dør”, kommer i løbet af de næste par måneder. Her efter skal jeg genopfinde konceptet lidt.
Du kan høre afsnittene uafhængigt af hinanden, og i lige den rækkefølge du har lyst til. Du kan nøjes med at høre den episode, der handler om din yndlingssang, eller du kan høre rub og stub.

Cyber-love – til min podcast!

Man bliver simpelthen klogere på, hvad sangskrivning handler om

3 Juni skrev Kulturjournalist på Poltiken og Zetland Torben Sangild en virkelig dejlig anbefaling af min podcast på sit facebookside. Han skev bl.a.:
“Inspireret af den glimrende amerikanske podcast SongExploder gennemgår Trinelise sine sange én for én i detaljer, og går faktisk endnu mere ned i selve kompositionen end SongExploder gør. Det gør hun med en befriende ærlighed, hvor hun ikke er bange for at kreditere direkte inspirationskilder.
Man bliver simpelthen klogere på, hvad sangskrivning handler om i denne podcast, og jeg ville ønske at flere musikere var villige til at dele ud af disse detaljer i stedet for at beskytte den kreative proces som et mystisk sted, der ikke vedkommer andre.”

Under overskriften “Så kommer du ikke tætter på“
 anbefaler musikbloggen”Side 33″ min podcast med følgende ord:“god musik og seriøs musikformidling. Så ……… what’s not to like? ANBEFALES DERFOR

Hvis DU kan lide min podcast, så husk at dele din begejstring med andre og send den gerne et par stjerner/follows eller ligefrem en anmeldelse på fx. itunes/apple podcasts, eller hvor du ellers lytter med


EPISODER:

#1. Du går ind ad en dør


Shownotes / beskrivelse:
I dette afsnit fortæller jeg om titelsangen “Du går ind ad en dør”, der er blevet til på baggrund af et digt.
Denne episode er lagt ud 8 maj 2019


#2. Du har ik’ fortjent en sang


Shownotes / beskrivelse:
I dette afsnit fortæller jeg om sangen “Du har ik fortjent en sang”. Jeg afslører bl.a. at jeg kikkede Sia over skulderen, da jeg som det sidste på albummet, sad og manglede en pop-ballade.

De to Sia sange jeg henviser til er “Chandelier” og ” Big Girls Cry” begge fra det album der hedder 1000 forms of fear. Jeg har lagt en public playliste på Spotify, med de sange jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK
Denne episode er lagt ud 8 maj 2019


#3. Elevatoren


Shownotes / beskrivelse:
I dette afsnit fortæller jeg om sangen “Elevatoren”, der er en fortælling om en elevatorromance iscenesat som neosoul. En lille filmisk fortælling, der næsten udspiller sig i realtime. Jeg fortæller også om, hvordan jeg “synger” mine blæser arrangementer frem.
Denne episode er lagt ud 24 maj 2019


#4. Chokoladefontænen


Shownotes / beskrivelse:
Hvordan vælger man den første sang på et album? I dette afsnit fortæller jeg om sangen “Chokoladefontænen”, der var den første sang, jeg skrev til albummet og om hvorfor, den også blev den første sang på det færdige album. Jeg fortæller om sin inspiration til lyd og instrumentation, som jeg har hentet hos den canadiske singer-songwriter Frazey Ford.

Jeg har lagt en public playliste på Spotify med de sange, jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK
Denne episode er lagt ud 7 juni 2019


#5. Keine Hexerei


Shownotes / beskrivelse:
Man kunne måske godt tro, at jeg har skrevet en sang på tysk. Men Keine Hexerei er faktisk en sang på dansk, og det er oven i købet en kærlighedssang, der tager fat dér, hvor “og-så-levede-de-lykkeligt-til-deres-dages-ende” slet ikke rækker.

Denne episode er lagt ud 20 aug. 2019


#6. Tag mig


Shownotes / beskrivelse:
Jeg fortæller om sangen “Tag Mig”, som jeg oprindelig ikke troede skulle med på albummet, men som er endt med at være en af de sange jeg er aller mest glad for.

Jeg har lagt en public playliste på Spotify med de sange, jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK
Denne episode er lagt ud 3 sept. 2019


#7. På en skala fra 1 til 10


Shownotes / beskrivelse:
“På en skala fra 1 til 10, hvor meget har du så at ha’ det i?” Sådan lidt vel sarkastisk starter denne finurlige ballade. Jeg fortæller bl.a. hvordan både Bach og Procol Harum har inspireret mig til instrumentation og arrangement.

Jeg har lagt en public playliste på Spotify med de sange, jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK

Denne episode er lagt ud 6 okt. 2019


#8. The Leopard Doesn’t Change His Spots


Shownotes / beskrivelse:
“The Leopard Doesn’t Change His Spots” har været vidt omkring. Oprindelig blev den den skrevet på engelsk under et ophold i Austin Texas. Trinelise Væring fortæller om transformationen fra engelsksproget americana til den endelige danske version af sangen, som den ligger på hendes seneste album.

Jeg har lagt en public playliste på Spotify med de sange, jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK

Denne episode er lagt ud 7 jan. 2020


#9. Vandskræk


Shownotes / beskrivelse:
“Vandskræk”er en klaver båren ballade med bløde blæsere. Trinelise Væring tager os med ind under huden på teksten og fortæller hvordan, hun i dag kan høre, at musikken trækker en lige linje tilbage til den amerikanske sangskriver Janis Ian, som Trinelise lyttede til i sine teenageår. Til aller sidst i programmet ligger en liveudgave (uropførelsen) af sangen.

Den Jannis Ian sang jeg henviser til er “Don’t Cry Old Man”
Jeg har lagt en public playliste på Spotify med de sange, jeg henviser til i løbet af serien. Playlisten hedder: Trinelises inspirationer til “Du går ind ad en dør” LINK

Denne episode er lagt ud 7 jan. 2020