Chokoladefontænen

Jeg hedder Trinelise Væring. Jeg er sanger og sangskriver.
Tak fordi du har klikket dig videre til min hjemmeside. Du er landet lige her, hvor jeg har samlet alt, hvad jeg har at fortælle om sangen “Chokoladefontænen” og den video, vi har lavet til den.

Allerførst, den fulde video:

Mere om Chokoladefontænen:

Læs mere om Chokoladefontænen i mit seneste Nyhedsbrev
(mit nyhedsbrev udekommer ca 6-8 gange årligt. Det kommer kun til dig, hvis der er noget koncerter i dit område eller udgivelser, du kan skrive dig op her på siden under fanen Nyhedsbrev)

Lyt til Chokoladefontænen på din favorit streamingtjeneste: LINK

Hør afsnit #4 af Podcasten “Værings Værksted”, der netop inviterer dig ned under kølerhjelmen på sangen og musikken til Chokoladefontænen. Du finder “Værings Værksted” under fanen Podcast her på sitet.

Se Chokoladefontænen “stripped” (kun guitar og stemme) fra øvelokalet sidst i denne post.

Livet er pissehamrende kort

“Chokoladefontænen” er den første sang på mit seneste album “Du går ind ad en dør”. En sang, som jeg valgte at lægge først, fordi den skulle lægge stemningen og markere, at mit ærinde med det album ikke var, at være smart eller sofistikeret, men at fortælle, hvad jeg har på hjerte på en enkel og ærlig facon. Jeg ville markere fra første færd, at det ikke var udenomsværkerne, men indholdet det handler om her.

Teksten

Teksten udspringer af den nye eksistentielle “udfordring”, som følger med lige præcis min alder, det at man opdager, at livet er pissehamrende kort. Man er overraskende nok slet ikke spor udødelig, hvorfor det bliver meget væsentligt, hvordan man får presset livets citron mest muligt og gør det rigtige med den tid, man har tilbage. Det er også nu man begynder at ærgre sig over alt den tid, man ikke rigtig udnyttede, da man var ung og mente, der var så meget af den.

Når sangen og dermed også mit album starter med ordene:
Jeg ville ønske, man ku’ nøjes med at lægge dagene til side / i stedet for at læg’ dem bag sig,  for så ville man vide / at timerne man ventede kom igen i den anden ende / Og det man ødsled’ bort på søvn  ku’ siden genanvendes. / At der var en overløbsrende /til al spildt gøren og laden / der bare blev recirkuleret ligesom chokoladen / i en chokoladefontæne

Så synes jeg egentlig, jeg har sagt, hvad der skal siges om den sag. Det håber jeg også, at I synes.

Jeg skrev oprindelig til Claus Dahlstrøm, at sangen både handler om de fine stunder, man gerne vil hvile længere i, og om de øjeblikke, minutter og timer, der viste sig at være lidt spild af tid, og som man gerne ville have et nyt “skud” på.

Jeg ville ønske, man kunne trække sig, ta’ et enkelt skridt tilbage / Stirre ud i luften i uger eller dage / Fordi man vidste, toget kørte rundt og rundt i ring / Og når man så var klar, ku’ man jo bare stå på igen

Det handler også om at turde stoppe op og tænke sig om. Og den chance har vi jo lige nu i disse dage, hvor mange er sendt hjem fra skole eller arbejde.

Jeg ville ønske, hver en omvej, hvert et skridt jeg har fortrudt / selv ubeslutsom træden vande belønnedes til slut

En præmie for lang og tro tjeneste

Ja livets citron, den skal bare presses og der burde være en præmie for lang og tro tjeneste!

Jeg sendte Claus et sort/hvidt moodboard, med billeder af mennesker i alle aldre, der både spildte tiden i bilkøer og nød livet, fordi de tog sig tid både til sig selv og deres nærmeste.

ALT det synes jeg, Claus Dahlstrøm har fanget så fint med de sidehistorier/mini-portætter, han har klipper ind og ud af.
Claus syntes, det var en vigtig pointe, at jeg selv skulle være med i videoen, og derfor besluttede vi, at det at skrive en sang, jo også er et af livets momenter. Derfor er jeg med som sådan en slags skrivende fortæller i en stilliseret arbejdssituation. Og ja, vi snød lidt,  for jeg sidder jo ikke og arbejder i skjorte og slips, men man må jo holde stilen.

NB Det er Mia Engsager der spiller basun både i videoen og på albummet.

Chokoladefontænen “stripped” fra øvelokalet. (Una Skott: guitar)

 

Cyberlove

Hvis du ender på mine profiler på fx. youtube eller Spotify er jeg meget taknemmelig for Cyberlove..Det er ikke bare, fordi vi (kunstnerne) bliver glade, men fordi jeres hjerter og thumbs-upper fanges af algoritmerne, der så får den fremragende ide, at hvis du markerer din tilfredshed med det, vi leverer, så vil det måske også kunne interessere andre. På den måde kommer vores varer en lille smule længere frem på hylderne i det digitale supermarked.

Så er der kun tilbage for mig og sige pænt tak fordi du lyttede/læste med.

Kærlig Hilsen Trinelise Væring